razboiul din fotbalul romanesc

Federaţia Română de Fotbal (FRF) ar putea fi suspendată sau chiar exclusă din cadrul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), în cazul în care nu va respecta regulamentele internaţionale, cu atingere directă la cazul Universităţii Craiova, care s-a adresat instanţelor civile înainte de a epuiza căile de atac sportive.

Conform corespondenţei dintre FRF şi FIFA, dată publicităţii pe site-ul FRF, ”în ceea ce priveşte posibilele sancţiuni aplicate Federaţiei Române de Fotbal în cazul nerespectării prevederilor statutare, având în vedere corespondenţa noastră din 16 septembrie şi 4 noiembrie 2011, facem trimitere la art. 66 din Statutul FIFA, conform căruia încălcarea prevederilor Statutului FIFA va fi pedepsită conform Codului disciplinar al FIFA.
Din punctul nostru de vedere, credem că această trimitere este suficientă, având în vedere că o enumerare a tuturor sancţiunilor posibile menţionate la art. 10-12 din Codul disciplinar al FIFA este inutilă. De asemenea, dorim să reliefăm faptul că încălcarea obligaţiilor ce îi revin de către o asociaţie membră poate atrage aplicarea de sancţiuni, cum ar fi suspendarea sau excluderea respectivei asociaţii membre (art. 14 şi art. 15 din Statutul FIFA)”.
Art. 64 alin. 3 din Statutul FIFA prevede că fiecare asociaţie membră trebuie să introducă în statutul sau regulamentul său o clauză care să stipuleze că este interzisă înaintarea către instanţele de drept comun a litigiilor din cadrul asociaţiei sau a litigiilor implicând ligile, membrii ligilor, cluburile, membrii cluburilor, jucătorii, oficialii şi oficialii altor asociaţii. În locul apelării la instanţele de drept comun, se va prevedea posibilitatea arbitrajului, litigiile de acest gen trebuind să fie înaintate unui tribunal de arbitraj independent, legal constituit, recunoscut prin regulamentul asociaţiei sau confederaţiei membre respective sau Tribunalului Arbitral al Sportului (cf. art. 64 alin. 3 din Statutul FIFA). ”Fără a intra în contradicţie cu cele de mai sus, am dori să subliniem încă o dată faptul că apelarea la instanţele de drept comun nu este interzisă în cazul în care regulamentul FIFA prevede în mod expres acest lucru sau prevede înaintarea anumitor litigii către instanţele de drept comun”, precizează comunicatul.
”Fiecare asociaţie membră va asigura implementarea celor precizate la nivelul asociaţiei membre, dacă este necesar prin introducerea unei obligaţii către membrii săi (conform Statutului FIFA, art. 64 alin. 3, subalin. 2, prima frază). În acest context, dorim să subliniem că în Statutul FIFA, la art. 64 alin. 3, subalin. 2, la final, se stipulează faptul că fiecare asociaţie membră va aplica sancţiuni oricărei părţi care nu respectă această obligaţie şi se va asigura că orice apel împotriva acestor sancţiuni va fi înaintat spre arbitraj şi nu către instanţele de drept comun”, se mai arată în document.
Depeşa FIFA este semnată de Markus Kattner, Secretar General Adjunct al forului mondial.
Pe 9 iulie, Clubul de fotbal Universitatea Craiova a somat FRF şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), prin biroul executorului judecătoresc Violeta Pârvan, să pună în executare sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti pe 25 iunie.
Universitatea solicita repunerea imediată în drepturi a clubului în situaţia anterioară datei de 20 iulie 2011. Comitetul Executiv al FRF a decis în 20 iulie 2011 suspendarea clubului din FRF. Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti a decis pe 25 iunie suspendarea hotărârii Federaţiei Române de Fotbal prin care Echipa Universitatea Craiova a fost dezafiliată din cadrul federaţiei. Sursa – AGERPRES

EPISODUL 2

Mircea Sandu este acuzat de oficialii clubului Universitatea Craiova că a mințit când a prezentat documentele primite de la FIFA ca fiind o amenințare de excludere din toate competițiile.

Oltenii prezintă documentele reale de la FIFA în baza cărora susțin că forul internațional le-a dat dreptate. Iată comunicatul de presă, precum și documentele FIFA oferite de olteni in care se poate citi ca forul suprem al fotbalului mondial nu are nimic impotriva deciziilor locale ale Justitiei, peste cele luate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Documentele prezentate de olteni sunt aceleași despre care Mircea Sandu a vorbit joi, numai că în ele se regăsește un paragraf care confirmă că echipele se pot adresa și instanțelor civile, așa cum a făcut Universitatea Craiova. Acest detaliu a fost omis însă în intervenția lui Mircea Sandu de joi și în comunicatul FRF. De asemenea, comunicatul FIFA este doar o notă de informare, nicidecum o amenintare, cum a fost prezentat de Mircea Sandu.Comunicatul apărut în Ediție Specială:

Mircea Sandu, acest infractor mincinos si fara scrupule, continua sa-si bata joc, pur si simplu, de fotbalul romanesc! Ieri s-a petrecut inca un episod al rusinii si al demagogiei ferefiste!

Sub presiunea zornaitului catuselor, Mircea Sandu a mintit cu nerusinare caracteristica o tara intreaga, sustinand gogorite vis a vis de asa zisul comunicat al FIFA in cazul Universitatii Craiova. Crezand ca poate sa minta si sa insele in continuare, Sandu Mircea a prezentat opiniei publice franturi din adresa FIFA, care lamureste, fara tagada, cazul FC UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Clubul de fotbal FC UNIVERSITATEA CRAIOVA a intrat in posesia comunicatului INTEGRAL emis de FIFA, iar comunicatul REAL nu numai ca da dreptate Universitatii Craiova, ci il ingroapa definitiv pe demagogul Mircea Sandu! Practic, prin continutul final al comunicatului emis de FIFA catre FRF, forul suprem al fotbalului mondial da dreptate clubului Universitatea Craiova si atrage atentia FRF sa nu foloseasca acest document in scop personal, asa cum FRF a facut ieri!

Dar ce este mai important, si ce Mircea Sandu a scos din continutul adresei FIFA, sunt urmatoarele randuri, care ingroapa definitiv FRF si ii trimite direct in beciul DNA-ului:

“In ceea ce priveşte litigiul dintre Federaţia Română de Fotbal (denumită în prezentul FRF) şi SC Fotbal Club U Craiova SA, dorim să reluăm cele de mai sus şi să subliniem că dacă litigiul în cauză poate face exclusiv obiectul arbitrajului depinde nu numai de obligaţiile prevăzute în Statutul FIFA, ci şi de prevederile legislaţiei naţionale din România. În cazul în care legislaţia din România interzice în mod obligatoriu arbitrajul pentru anumite litigii, FRF nu poate impune membrilor săi recurgerea la o procedură de arbitraj.”

In concluzie, FIFA nu a somat SUB nicio forma FRF ca va fi sanctionata drastic daca va repune in drepturi FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, asa cum sustinea sus si tare, ieri, Mircea Sandu, ba din contra, a atras atentia FRF ca legislatia nationala este prioritara inclusiv Statutului FIFA! Iar prin decizia Curtii de Apel din 10 iulie 2012, s-a decis, fara tagada, ca obligatia impusa FRF catre cluburi, inclusiv Universitatii Craiova in cazul Piturca, ce a stat la baza excluderii, de a se adresa OBLIGATORIU la TAS, este nelegala si neconstitutionala!!!

Alaturam comunicatul integral al FIFA trimis ieri catre FRF, comunicat pe care FRF l-a prezentat ciuntat opiniei publice!!!
     media: 0.00 din 0 voturi
  1. No comments yet.

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

Poti folosi tagurile HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in textul comentariului tau.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe