terenuri agricole nelucrateTerenurile agricole nelucrate şi cele aflate în repaus totalizau 1,85 milioane hectare în 2010, din care 896.000 de hectare reprezentau suprafaţa agricolă neutilizată, relevă rezultatele finale ale Recensământului General Agricol din 2010, publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Suprafaţa agricolă neutilizată, înregistrată la Recensământul General Agricol 2010, inclusiv cea a unităţilor care nu au îndeplinit condiţiile de a putea fi considerate exploataţii agricole, a fost de 896.000 ha, iar suprafaţa agricolă în repaus a fost de 953.000 ha.
Potrivit datelor recensământului, pe regiuni de dezvoltare reiese că atât numărul de exploataţii agricole cu suprafaţă agricolă utilizată, cât şi suprafaţa agricolă utilizată sunt distribuite în conformitate cu specificul zonei.
Astfel, se evidenţiază macroregiunea 2 (Nord-Est şi Sud-Est), care deţine cele mai mari ponderi, atât la numărul total al exploataţiilor agricole (32,7%), cât şi la suprafaţa agricolă utilizată (31,1%), iar ca regiuni de dezvoltare pe primele locuri se situează regiunile Nord-Est şi Sud Muntenia.
Sursa: Agerpres
     media: 0.00 din 0 voturi
  1. No comments yet.

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

Poti folosi tagurile HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in textul comentariului tau.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe