a murit whitney houston

Cantareata si actrita americana Whitney Houston a murit la varsta de 48 de ani, a anuntat un purtator de cuvant al artistei.
Se pare ca artista a fost gasita fara suflare, in noaptea de sambata spre duminica, intr-o camera a hotelului Beverly Hilton din Los Angeles, informeaza BBC.
Un purtator de cuvant al politiei din Beverly Hills, Los Angeles, a declarat ca serviciile de urgenta au fost chemate la etajul al patrulea al hotelului, dar incercarile de resuscitare a cantaretei au esuat. Decesul a fost declarat la ora locala 3,55 PM.
Cauza decesului nu a fost deocamdata facuta publica.
Whitney Houston se afla la Los Angeles pentru o petrecere organizata de producatorul muzical Clive Davis, un eveniment anual care are loc cu o zi inainte de gala Grammy.
Whitney Houston, una dintre artistele cu cele mai mari vanzari de discuri din toate timpurile, si-a relansat cariera muzicala la sfarsitul anului 2009, dupa ce s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri.
Este este singurul artist din lume care a lansat sapte albume consecutive premiate cu discuri de platina.
Cantareata a vandut peste 170 de milioane de albume si single-uri, printre care se numara si piesa “ I Will Always Love You ”, lansata in 1993 si care a devenit una dintre cel mai bine vandute melodii din toate timpurile.

Whitney Houston s-a nascut la 9 august 1963 in Newwark, New Jersey.

Diva americană este cea mai premiată femeie din toate timpurile, potrivit Cărţii Recordurilor. Printre lista ei de premii se numărăr: două premii Emmy, 6 premii Grammy, 30 de premii muzicale Billboard, 22 de premii American Music Awards , în total peste 415 de distincţii. Ea deţine şi recordul de cea mai bine vândută artistă muzicală a tuturor timpurulor, cu 170 de milioane de albume şi single-uri.

Inspirată de câteva voci proeminente din familie, inclusiv mama Cissy Houston şi naşa Aretha Franklin, Whitney Houston a început să cânte prima dată în corul de gosspel al bisericii, la vârsta de 11 ani. Câţiva ani mai târziu, mama ei a luat-o să cânte împreună în barurile de noapte şi New York. Acolo a descoperit-o Clive Davis, preşedintele Casei de discuri Arista Records. De la mijlocul anilor 1980 până la sfârşitul anilor 1990, ea a fost unul dintre cel mai bine vânduţi artişti.

În 1985, cântăreaţa îşi lansa albumul de debut, “Whitney Houston”, care s-a vândut în milioane de unităţi şi a oferit hit după hit. “Saving All My Love for You” i-a adus primul Grammy, pentru cea mai bună artistă pop. Un alt album premiat cu mai multe discuri de platină, “Whitney”, a fost lansat în 1987 şi a inclus hituri ca “Where Do Broken Hearts Go” şi “I Wanna Dance With Somebody”, potrivit Mediafax.

Decizia de a nu urma cărarea muzicii soul a unor muzicieni precum Aretha Franklin i-a atras critici, fiindu-i reproşat că a renunţat la rădăcinile sale negre pentru a cânta muzică pop comercială. Cântăreaţa a fost de altfel huiduită în timpul galei Soul Train Awards din 1989.

În 1992, diva americană s-a căsătorit cu “băiatul rău”, fostul membru al New Edition Bobby Brown. De-a lungul timpului, el a fost arestat de mai multe ori, din diverse motive, de la conducere în stare de ebrietate la neachitarea pensiei alimentare. Cei doi au avut un copil, Bobbi Kristina, care s-a născut în 1993. Au divorţat în 2007.

În 1992, Whitney Houston devenea şi un star al cinematografiei, apărând alături de Kevin Costner în filmul “The Bodyguard”, dând şi unul dintre cele mai memorabile cântece ale sale – un uimitor cover al piesei lui Dolly Parto “I Will Always Love You”, care a stat săptămâni în şir în topuri şi a câştigat premiul Grammy pentru înregistrarea anului.

Whitney s-a întors pe marile ecrane în 1995 – 1996, cu “Unde ne sunt bărbaţii/ Waiting to Exhale” şi “Dragoste de înger/ The Preacher’s Wife”, ale căror coloane sonore au devenit albume, iar un alt hit, “My Love Is Your Love”, din 1998, i-a adus un Grammy pentru cea mai bună artistă R&B.

Însă, în tot acest timp, Houston consuma droguri. Într-un interviu pentru Oprah Winfrey, ea dădea vina pe căsătoria ei turbulentă cu Brown, care a şi fost acuzat de violenţă domestică, în 1993. Houston a făcut de mai multe ori cure de dezintoxicare, în 2010 declarându-se vindecată de această dependenţă. “Cel mai mare diavol se află în mine. Nu-mi sunt nici cel mai bun prieten, nici cel mai mare duşman”, spunea ea.

Însă spre sfârşitul carierei sale, Houston a devenit o şocantă poveste a modului în care drogurile pun stăpânire pe viaţă. Vânzările de albume au scăzut, hiturile au încetat să apară, imaginea ei odată perfectă a fost afectată de un comportament sălbatic şi apariţii în public bizare. A mărturisit public că a făcut abuz de cocaină, marijuana şi diverse medicamente, iar vocea sa a avut mult de suferit, până la punctul în care a fost nevoită să ia lecţii de canto din nou.



Cel mai cunoscut hit al cantaretei este, fara indoiala, “I Will Always Love You” din 1992. Piesa a fost premiata cu 4 Discuri de Platina in Statele Unite, 4 in Australia, 2 in Marea Britanie, cate unul in Germania si Olanda. De asemenea a fost distinsa cu Disc de Aur in Austria si Franta.





Discografie

Albume

1985 Whitney Houston

1987 Whitney

1990 I’m Your Baby Tonight

1992 The Bodyguard (Soundtrack)

1995 Waiting to Exhale (Soundtrack)

1996 The Preacher’s Wife (Soundtrack)

1998 My Love Is Your Love

2000 Whitney – The Greatest Hits

2002 Just Whitney

2003 One Wish: The Holiday Album

2007 The Ultimative Collection

2009 I Look to You





Single

1984

“Hold Me” (with Teddy Pendergrass)

1985

“All at Once” -

“Someone for Me (Remix)”

“You Give Good Love”

“Saving All My Love for You”

“Thinking About You”

“How Will I Know”

1986

“Greatest Love of All”

1987

“I Wanna Dance with Somebody”

“Didn`t We Almost Have It All”

“So Emotional” –

1988

“Where Do Broken Hearts Go”

“Love Will Save the Day”

“ One Moment in Time ”

“I Know Him So Well” (with Cissy Houston)

1989

“Takin’ a Chance”

1990

“I`m Your Baby Tonight”

“All The Man That I Need”

- 1991

“The Star Spangled Banner”

“Miracle”

“My Name Is Not Susan”

“I Belong to You”

1992

“We Didn`t Know” (with Stevie Wonder)

“I Will Always Love You”

1993

“I`m Every Woman”

“I Have Nothing”

“Run to You”

“Queen of the Night”

1995

“Exhale (Shoop Shoop)”

1996

“Count on Me” (with CeCe Winans)

“Why Does It Hurt So Bad”

“I Believe in Your and Me”

1997

“Step by Step”

“My Heart Is Calling”

1998

“When You Believe”(with Mariah Carey)

1999

“Heartbreak Hotel”(with Faith Evans and Kelly Price)

“It`s Not Right but It`s Okay”

“My Love Is Your Love”

2000

“I Learned from the Best”

“Could I Have This Kiss Forever”(with Enrique Iglesias)

“If I Told You That” (with George Michael)

“Same Script, DifferentCast”(with Deborah Cox)

“Fine”

2001

“The Star Spangled Banner” (relansat)

2002

“Whatchulookinat”

“One of Those Days”

2003

“Try It on My Own”

“Love That Man”

2009

“I Look to You”

“Million Dollar Bill”.

Premii obținute

1986: Grammy Award cea mai bună interpretare feminină pentru „Saving All My Love For You“

1988: Grammy Award cea mai bună interpretare feminină pentru „I Wanna Dance With Somebody“

1994: Grammy Award șlagărul anului pentru „I Will Always Love You“

1994: Grammy Award cea mai bună interpretare feminină pentru „I Will Always Love You“

1994: Grammy Award Albumul anului pentru „The Bodyguard“

2000: Grammy Award R’n’b șlagărul anului pentru „It’s Not Right But It’s Okay“

2004: Women`s World Award – World Artist Award for Lifetime Achievement.
     media: 0.00 din 0 voturi
  1. #1 by http://www.facebook.com/profile.php?id=100003405993316 Loto on May 18th, 2012 - 22:09

    I create a coenmmt each time I like a post on a site or if I have something to contribute to the discussion. It's a result of the sincerness displayed in the post I read. And on this article LL Cool J Opens Grammys With Prayer For Whitney Houston | Latest News Online. I was moved enough to drop a thought I do have a couple of questions for you if you tend not to mind. Is it simply me or do a few of these responses look as if they are written by brain dead folks? And, if you are posting at other sites, I would like to keep up with anything fresh you have to post. Could you list every one of your public pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?
    RE Q

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

Poti folosi tagurile HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in textul comentariului tau.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe