salariul minim la 700 de lei

Ministrul Muncii , Sulfina Barbu, a declarat vineri ca in cursul saptamanii viitoare va fi aprobata in Guvern majorarea salariului minim pentru anul 2012 la 700 de lei, prin Hotarare de Guvern, acest lucru incadrandu-se in impactul bugetar care poate fi suportat pentru anul viitor.
"Noi am propus un salariu minim de la 700 de lei (pentru anul 2012, n.r.), am avut si o consultare cu partenerii sociali, dar am luat in calcul impactul bugetar, iar ca sa poata fi sustinut aceasta ar fi suma optima, in primul rand pentru a consolida un trend pozitiv al cresterii economice", a spus ministrul Muncii.
Sulfina Barbu a precizat ca impactul va privi aproximativ 125.000 de salariati din sectorul bugetar si aproximativ 665.000 de salariati din sectorul concurential, conform cifrelor furnizate de Inspectia Muncii .
Ministerul Muncii propune ca salariul minim brut pe tara garantat sa fie, incepand de anul viitor, 700 de lei, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna, potrivit unui proiect de hotarare de guvern, postat joi, spre dezbatere publica , pe site-ul institutiei.
In prezent, salariul minim brut este de 670 de lei.
Potrivit proiectului, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Angajatorii care nu respecta aceasta prevedere pot fi sanctionati cu amenda de la 1.000 de lei la 2.000 de lei.

     media: 0.00 din 0 voturi
  1. No comments yet.

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

Poti folosi tagurile HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in textul comentariului tau.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe