info ajf

I. OMOLOGĂRI

Jocurile etapei a 13-a a Ligii a IV-a Team Sport din data de 12-13 noiembrie, se omologhează cu rezultatele de pe teren, la fel şi în Liga a V-a Team Sport se omologhează cu rezultatele de pe teren partidele etapei a 13-a din 12-13 noiembrie cu excepţia jocului dintre Voinţa Suplac şi Viitorul Brusturi care se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea echipei din Suplac, conf. T II, S IV art. 79/1.

II. Programari - Liga 4

Sambata.ora 11

Viitorul Popeşti - Biharia Vaşcău

Kinder Junior – CF Liberty

Cetatea Biharia – Poiana Budureasa

Tricolorul Alparea – CSC Sînmartin

CSO Ştei – Viitorul Borş

Ora 12

Locadin Ţeţchea – Stăruinţa Săcueni

Duminica, ora 14

Victoria Avram Iancu – Luceafărul II

Crişul Sîntandrei – Crişul Aleşd

Cupa Romaniei + seria 1

Sambata, ora 14

Vointa Suplac – Viitorul Marghita

Duminica, ora 11

AC Bihorul Lugaş – Sporting Lugaş

ora 14

Progresul Siniob – Viitorul Brusturi

Stânca Vadu Crişului – Minerul Şuncuiuş

El. Star Marghita – Inter Aştileu

FC Tileagd – CSU Partium Oradea.

III. SANCŢIUNI

Liga a IV-a etapa a 13-a din 12-13 noiembrie

Sebeştean Mădălin (CF Liberty), Mercea Marius (Biharea Vaşcău), Negrita Adrian (Poiana Budureasa), Zima George (Stăruinţa Săcueni), Cuc Raul (Victoria Avram Iancu) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 10 lei, conf. T I S II art. 41/2.1

Juniorii Deak Kristof (Viitorul Borş), Mierea Petru (Crişul Sîntandrei) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 6 lei, conf. T I S II art. 41/2.1

Leghezeu Gabriel (junior, Crişul Sîntandrei), Cureş Andrei (junior, Victoria Avram Iancu) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 25 lei, conf. T II S II art. 63/1g.

Liga a V-a etapa a 13-a din 12-13 noiembrie

Seria 1

Balaj Alin (Foresta Tileagd), Nicoruţ Radu (Foresta Tileagd), Criste Mircea Gelu (Sporting Lugaş), Matei Florin (Sporting Lugaş), Cioban Alexandru (Atletic Oradea) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 10 lei, conf. T I S II art. 41/2.1

Hebriştean Călin (Electric Star Marghita) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 25 lei, conf. T II S II art. 63/1g.

Jocul Voinţa Suplac – Viitorul Brusturi se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea echipei din Suplac, conf. T II S IV. art. 79/1. Echipa din Brusturi se penalizează cu 500 lei, conf. T II S II art. 79/1.

Contestaţia formulată de AC Bihorul Lugaş privind posibila substituire a trei jucători de la Electric Star Marghita se respinge ca nefondată. Echipa AC Bihorul Lugaş se sancţionează cu avertisment şi cu achitarea cheltuielilor de deplasare a observatorului de joc (Moisin Sebastian), respectiv a reprezentanţilor echipei Electric Star Marghita (Tarcea Marius, Nemes Laszlo, Benţe Răzvan şi Cheregi Vlăduţ) la şedinţa Comisiei de Disciplină.

JUNIORI

Stângă Alberto Roland (CF Liberty) şi Ardelean Mircea (CSS-LPS Bihorul Oradea) se suspendă pe câte 2 etape şi o penalitate de 75 lei, conf. T II S II art. 63/2-4a.

...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


O nouă sesiune pe măsura 112

O nouă sesiune pe măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” va fi deschisă în 28 noiembrie 2011, dacă solicitarea României privind modificarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2011 va fi aprobată de Comisia Europeană, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

MADR a transmis Comisiei Europene, în data de 14 septembrie 2011, cea de-a şaptea propunere oficială de modificare a PNDR, propunerea conţinând modificări substanţiale ale măsurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri”.

Ce modificări au fost propuse?
Modificările se referă la creşterea plafonului maxim al primei de instalare de la 25.000 la 40.000 euro, la modificarea sprijinului minim acordat de la 10.000 la 12.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE precum şi la modificarea condiţiilor privind nivelul minim de pregătire profesională a beneficiarilor măsurii.

Potrivit MADR, ghidul solicitantului pentru măsura 112 va conţine precizări legate de faptul că noile condiţii privind creşterea plafoanelor primei de instalare pentru tinerii fermieri şi modificarea condiţiilor privind nivelul minim de pregătire profesională vor fi aplicabile începând cu sesiunea noiembrie 2011 - ianuarie 2012.

În 2011 au fost depuse peste 4.000 de proiecte pe măsura 112
Potrivit datelor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), în 2011 au fost depuse pe această măsură 4.083 de proiecte, în valoare de 83,63 de milioane de euro, aproape dublu faţă de întregul an 2010.

De asemenea, au fost semnate contracte de finanţare cu 2.565 de tineri fermieri, observându-se un echilibru între proiectele promovate de către femei şi de către bărbaţi. Deşi implementarea planului de afaceri se face într-o perioadă mai lungă de timp, 105 tineri au finalizat deja ceea ce şi-au propus.

Alocarea totală pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este de 9,67 miliarde de euro din bani europeni, pentru perioada 2007 - 2013. PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile private şi publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România.
sursa: Agerpres

...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


Guvernul de la Londra ar putea interzice fumatul in masinile

Guvernul de la Londra ar putea interzice fumatul in masinile personale, potrivit unei solicitari oficiale a British Medical Association (BMA), care cere extinderea interdictiile privind fumatul si in cazul masinilor.
Motivul invocat de Asociatia medicilor britanici este ca, potrivit doctorilor, nivelul poluantilor emisi de tutun intr-o masina poate fi de 23 de ori mai ridicat decat intr-un bar de nefumatori, informeaza a href="http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8891521/Smoking-in-cars-should-be-banned-doctors.html" target="_blank">The Telegraph.
Iar cele mai vulnerabile categorii aflate in aceasta situatie sunt, potrivit studiilor stiintifice citate de BMA, copiii si varstnicii, care pot dezvolta afectiuni respiratorii si chiar cancer pulmonar .
Asadar, Asociatia medicilor britanici, reunita intr-un congres, a votat in favoarea interzicerii fumatului in masini si a depus o solicitare in acest sens guvernului de la Londra in contextul in care, in Marea Britanie , aproximativ 80.000 de oameni mor anual din cauza fumatului.

...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


cat valoreaza zacamantul de la budureasa?

Cu siguranta ca multi dintre voi v-ati intrbebat cat valoreaza zacamantul de brucit de la Budureasa. Si cine e in spatele afacerii. Daca pana acum Sorin Ovidiu Vantu n-a recunoscut ca ar fi implicat in proiect, iata ca , acum odata cu arestarea sa in cazul Petromservice, el aminteste de Budureasa. Cei drept, foarte putin. Dar destul sa ne dam seama ca `piatra` de pe Valea Mare Budureasa e scumpa. Cel putin 10 miliarde de euro. Asa reiese din discursul lui SOV in fata instantei. Iata fragmentul,...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii