scandal in fotbalul bihorean

Sefii fotbalului bihorean sunt deranjati de iesirea pe baricade a oficialilor de la Poiana Budureasa. Vineri, in jurul orei 1 pm, Ioan Făşie Niţu a fost sunat de catre seful arbitrilor din Bihor, Cornel Pantea. Intro discuţie de peste 20 de minute, Cornel Pantea a încercat să îi explice preşedintelui budurean că ce a făcut joi nu este bine. Cu numai o zi în urmă, Ioan Făşie şi Sandu Balaj, antrenorul echipei Poiana, au susţinut o conferinţă de presă, chiar la sediul AJF Bihor, în care îşi exprimau nemulţumirea faţă de arbitrajul din Liga a 4-a.

În cadrul acelei conferinţe de presă oficialii budureni au acuzat prestaţiile slabe ale arbitrilor din Liga a 4-a, dar şi faptul că nu se face nimic pentru a ridica nivelul acestora.

Budurenii au izbucnit după măcelul la care au fost supuşi duminică, la Avram Iancu. Partida a fost condusă la centru de Marius Omuţ, asistat de Stelian Dem şi Adrian Pal, acesta din urmă aflat la al doilea joc în eşalonul patru. Observatorul a fost Ioan Pirtea.

"Am avut nenumărate discuţii cu cei din conducerea AJF şi CJA pe seama arbitrajelor şi a observatorilor, care nu consemnează exact ce se întâmplă în teren sau în afara lui. Ultimul meci de la Avram Iancu a fost, însă, picătura care a umplut paharul. Ştiam ce se va întâmpla acolo şi am solicitat AJF şi CJA o brigadă de arbitri experimentată pentru că va fi haos şi presiune", a spus Ioan Viorel Făşie.

"Arbitrul de centru a fost OK, chiar îl felicit pentru cum a dus jocul la final, dar asistenţii şi-au bătut joc de el, de munca noastră, de banii care se investesc în echipă. L-au pus într-o postură jenantă. La presiunea gazdelor şi a suporterilor, au semnalizat numeroase ofsaiduri imaginare când jucătorul nostru pleca cu 2-3 metri din spatele adveresarului, ba chiar şi din terenul nostru spre poarta lor. Nu rezultatul m-a deranjat, cât maniera în care am fost arbitraţi. La ce s-a întâmplat în prima repriză, observatorul trebuia în pauză să le atragă atenţia, dar nici vorbă de aşa ceva, mai mult le-a şi dat o notă bună. Ce rost are să-mi pierd timpul şi banii pentru ca alţii să-şi bată joc de noi",a mai adăugat preşedintele grupării budurene.

Sandu Balaj , antrenorul echipei, a ţinut să precizeze

"Arbitrii au astfel de prestaţii nu pentru că sunt slabi, ci pentru că sunt înfluenţaţi de echipe, observatori şi alţi factori. Dacă nu se iau măsuri, asemenea episoade vor continua.Oamenii de ordine şi organul de poliţie au lipsit cu desăvârşire. Spectatorii, mulţi sub influenţa alcolului, m-au scuipat şi înjurat tot meciul, dădeau cu bâte în gardul de lângă banca de rezerve încercând să mă intimideze, după ce în ultimele două meciuri jucate acolo sticlele şi dozele mi-au trecut pe lângă cap, fără se se ia atunci nicio măsură. Credeţi că noi nu am găsi 20 de oameni violenţi şi să-i postăm în spatele arbitrilor sau a băncii adversarilor? Dar de ce să ne întoarcem în urmă cu 40 de ani? Merită să instigăm la violenţă şi să dăm în cap adversarilor în loc să ne preocupăm de fotbal şi să implementăm o mentalitate sănătoasă celor care practică acest sport? Eu ştiu să pierd, chiar dacă nu sunt mulţumit, dar alţii nu ştiu să câştige decât prin mijloace specifice".

Reprezentanţii budurenilor au mai precizat că şi în meciurile de acasă sunt `furaţi` de către arbitri, chiar dacă au încercat să fie cât mai ospitalieri cu aceşti aşazişi `cavaleri` ai fluierului - “Noi, ca şi alte echipe, i-am tratat ca pe nişte oaspeţi şi le-am dat o masă după meci."

Ioan Făşie Niţu a făcut dezvăluiri şocante pentru care ar putea fi sancţionat. El a afirmat că "Sezonul trecut erau ameniţaţi cu retrogradarea(cei de la Avram Iancu - n.a.) şi un oficial al lor a venit la noi cu bani să le dăm meciul. Nu am fost de acord, i-am învins şi acum s-au răzbunat". De altfel în discuţia telefonică cu dl Pantea i s-a comunicat că va fi trimis la Comisia de Disciplină

"Acum au ajuns până într-acolo să-mi contacteze jucătorii să le dea meciul, dar şi aceştia au refuzat", susţine şi Sandu Balaj, care a evitat să spună cine i-a contactat.

La meciul de la Avram Iancu , Rif a primit al patrulea galben şi nu va juca cu liderul Sântandrei de duminică, la fel şi Sabău care a primit cartonaş roşu. Ştefan s-a accidentat grav şi nu e sigur că va juca în meciul de duminică, meci în care antrenorul Sandu Balaj este obligat să apeleze la lotul de juniori pentru a putea alinia o echipă - "Ca şi cum nu ar fi de ajuns că, în urma prestaţiei arbitrilor asistenţi, băieţilor li s-au luat banii de primă din buzunar, trei jucători s-au accidentat grav în urma contactelor dure cu adversarii, la Avram Iancu, iar unul e speriat şi nu mai vrea să vină după experenţa trăită acolo. Abia pot să încropesc o echipă pentru jocul următor".


Actiunea celor de la Budureasa a fost urmata, la doar o zi, de reactia conducatorilor echipei din Avram Iancu. Vineri , in acelasi loc, sediul AJF Bihor, a avut loc conferinta de presa a Victoriei Avram Iancu.

Amanunte am preluat de la Peti Boros, din ziarul Crisana.

Schimbul de replici la distanţă între oficialii echipelor Victoria Avram Iancu şi Poiana Budureasa a continuat şi ieri, când reprezentanţii primei grupăriau organizat şi ei o conferinţă de presă. Preşedintele Teo Matica şi "vicele" Sorin Sabău au respins acuzaţiile budurenilor referitoare la arbitrajul din meciul direct încheiat cu 3-2 în favoarea lor, organizarea defectuoasă a jocului şi cele de tentativă de blat.

Conducătorul echipei din Avram Iancu a spus că Victoria a ajuns pe merit să cocheteze cu primele locuri. "Echipa joacă, e pe val şi ocupă pe merit pe locul 3. Puteam fi pe primul dacă nu se greşea împotriva noastră. Dacă sezonul trecut am retrogradat şi a rămas în Liga a IV-a prin promovarea celor de la Unirea Valea lui Mihai, acum avem echipă bună, cu mulţi jucători care au evoluat în ligi sperioare în ţară (ACU Arad, Luceafărul, Liberty) sau în străinătate (Austria). Vrem să batem pe toată lumea", a afirmat Teo Matica. "Am rămas şocat de acuzaţiile lor. Nu ştiu ce urmăresc cei de la Budureasa, dar încearcă să diminueze din meritele jucătorilor şi ale conducerii. Se înşeală dacă au impresia că numai ei investesc în fotbal şi alţii susţin fenomenul cu aer. De trei ani mă ocup de echipă şi nimeni nu ia decizii fără a avea cunoştinţă de ele. În perioada în care cei de la Budureasa susţin că un oficial a încercat să le ofere bani pentru a ne da meciul eram plecat la Predeal la un curs şi nici vicele Sorin Sabău, care m-a înlocuit, nu şi-a permis să facă aşa ceva. În ceea ce priveşte acuzaţia că acum am contactat jucătorii, e adevărat că am vorbit cu unul cu care sunt prieten, dar nici nu am discutat nimic despre meci. Nu suntem atât de bogaţi să cumpărăm şi arbitri şi meciuri", a mai precizat Matica. Celălat oficial prezent la sediul AJF Bihor a declarat că arbitrajul prestat de brigada Omuţ-Dem-Pal nu a influenţat rezultatul. "Nu înţeleg de ce se leagă de acest meci. Arbitrajul a fost cu greşeli şi în defavoarea noastră, am jucat o repriză în inferioritate numerică, am fost sancţionaţi cu un penalty, dar echipa a jucat cu determinare şi s-a impus pe merit. La Avram Iancu nu se mai joacă dur, pentru că nu te lasă arbitrii", susţine vicepreşedintele Sorin Sabău. În ceea ce priveşte comportamentul spectatorilor, reprezentanţii formaţiei din Avram Iancu au spus că au fost incitaţi. "La nivelul ăsta nu poţi să nu auzi înjurături şi nu poţi controla spectatorii. Ce ar trebui să facă galeria dacă tu îi provoci? Am avut şi oameni de ordine, un poliţist şi un jandarm la stadion. Nu cred că Sandu Balaj e cel mai în măsură să vorbească de presiune pusă pe arbitri. El se manifestă la Budureasa ca în junglă şi după aproape fiecare etapă e suspendat pentru proteste şi injurii. El a provocat spectatorii, dar integritatea lui nu a fost pusă în pericol. El nu poate găsi 20 de oameni violenţi să creeze presiune la Budureasa, pentru că nu vin atâţia la meci. La jocul cu Aleşdul am numărat vreo 16 şi câţiva juniori", a conchis Teo Matica.(Sursa - crisana.ro).


...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


inca o victorie pentru beiuseni

Seria V Bihorul Beiuş - Timişoara II 1-0 Paina (70) FC Şcolar Reşiţa - Gloria Arad 0-1 Ct Suru (62) Mama Mia Becicherecu Mic - Vladimirescu 2003 4-0 Hodiş (26), Ungureanu (39, 51), Hecsko (56) Jiul Petroşani - CFR Simeria 0-0 Flacăra Făget - Gloria Reşiţa 0-0 Sambata Millenium Giarmata - ACS Recaş Autocatania Caransebeş - FC Hunedoara Unirea Valea lui Mihai - Naţional Sebiş
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


patul in care a murit michael jackson scos la vanzare

Patul în care Michael Jackson şi-a dat ultima suflare este de vânzare, numărându-se printre sutele de obiecte din ultima reşedinţă a starului ce vor fi scoase la licitaţie în cursul lunii următoare, transmite Associated Press.

Printre obiecte se mai numără şi piese de mobilier stil vechi precum şi o serie de tablouri. Licitaţia va avea loc la 17 decembrie şi este organizată de Casa de licitaţii Julien.
Imobilul în care Michael Jackson şi-a petrecut ultimele luni din viaţă, între decembrie 2008 şi 25 iunie 2009, va fi de asemenea scos la vânzare în mod separat.
Un mesaj lăsat de unul dintre copiii megastarului - "I (inimă) Daddy" (Îl iubesc pe tati) a fost păstrat scris cu cretă pe o mică tablă aflată în bucătăria reşedinţei.
O parte dintre obiectele ce vor fi scoase la licitaţie vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii la 12 decembrie. Sursa: AGERPRES

...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


noul single nightwish

`Storytime`, noul videoclip semnat Nightwish, este extras de pe viitorul album intitulat `Imaginaerum`, disponibil pe piata incepand cu data de 10 ianuarie, 2012.
Este si primul material oficial dupa Dark Passion Play (2007) care a marcat si debutul solistei Anette Olzon.
Trupa anutase anterior ca albumul va fi lansat la inceputul lui 2012 urmand ca filmul sa fie distribuit undeva la mijlocul anului viitor. Primul single de pe album precum si un trailer pentru film vor fi disponibile pana la finele lui 2011.
Imaginaerum este sponsorizat de guvernul finlandez prin Fundatia Filmului Finlandez. Imaginaerum este regizat de Stobe Harju si prezinta povestea unui batran prins intr-un vis al copilariei in care refuza sa imbatraneasca.
Nightwish descriu acest album drept un material diferit, nou si unic, exceptional pentru o cariera definita prin aceleasi cuvinte. Sursa: metalhead.ro

...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


telefoanele mobile, bomba cu ceas

Telefoanele mobile pot fi 'o bombă cu ceas pentru sănătate', au avertizat experţi britanici, care cer autorităţilor să avertizeze populaţia în legătură cu acest pericol, scrie miercuri Daily Mail.

Peste 200 de studii academice au demonstrat legătura dintre utilizarea telefoanelor mobile şi probleme grave de sănătate, cum ar fi tumorile cerebrale, potrivit unui grup format din importanţi oameni de ştiinţă.

Într-un raport publicat marţi, aceştia afirmă că guvernul nu acordă suficientă atenţie riscurilor grave pe care le reprezintă pentru sănătate utilizarea acestor dispozitive - în special pentru copii, ale căror cranii mai mici şi mai subţiri sunt mai sensibile la radiaţii. Deşi experţii admit că o legătură clară nu este dovedită, ei susţin că 'şcolile, magazinele de telefoane şi sistemul de sănătate' ar trebui implicate într-o campanie pentru reducerea utilizării telefoanelor mobile.
În raport se afirmă: 'Atât guvernul, cât şi companiile de telefonie ar putea foarte uşor să facă mult mai mult pentru a avertiza populaţia, în special copiii, în legătură cu riscurile la care sunt supuşi şi măsurile de siguranţă' necesare.
Unul dintre autorii raportului, neurochirurgul Kevin O'Neill de la Charing Cross Hospital din Londra, a declarat că perioada de latenţă pentru tumorile cerebrale este de 30 de ani, astfel încât consecinţele folosirii telefonului pot să nu fie imediat evidente. 'Să aştepţi certitudinea unui lucru dăunător, este o politică periculoasă', a avertizat el.
Cu toate acestea, criticii avertizează că oamenii de ştiintă nu au găsit suficiente dovezi, iar o campanie de acest gen ar provoca panică. Sursa: AGERPRES

...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii


proteste ale crescatorilor de vaci

Câteva sute de crescători de bovine vor picheta sediul Ministerului Agriculturii timp de trei zile la rând, în perioada 16-18 noiembrie 2011, după ce negocierile dintre reprezentanţii acestora şi conducerea ministerului privind creşterea sumei alocate sprijinului naţional complementar direct (CNDP) pe cap de animal pentru anul 2011 au eşuat.

După trei ore de discuţii, la care au participat circa 20 de reprezentanţi ai crescătorilor de bovine membri ai FCBR şi ai AGCTR care i-au prezentat ministrului Valeriu Tabără solicitările şi argumentele pentru acordarea unui sprijin mai mare de 460 de lei pe cap de animal, răspunsul ministrului Agriculturii a fost că nu poate fi alocată o sumă mai mare din bugetul anului viitor.

„Ne-am lovit de un zid. Nu vor să discute nimic peste suma de 460 de lei pe cap de animal. Ne-am întâlnit cu ministrul, ne-am spus punctul de vedere, iar dânsul a spus că mai mult nu poate şi ca atare, noi ne urmăm programul şi săptămâna viitoare începem protestele”, ne-a spus Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

După ce discuţiile cu ministrul Agriculturii nu au dus la rezultatul sperat de crescătorii de bovine, reprezentanţii acestora au solicitat o întâlnire şi cu primul ministru.

„Ministrul Agriculturii ne-a spus că atâta este suma bugetată de Guvern şi mai mult de atât nu are de unde să scoată. Şi am spus că vom merge noi să cerem. Am depus o adresă la primul ministru, solicităm o întâlnire şi cu acesta şi vom vedea dacă reuşim să rezolvăm ceva până miercuri (16 noiembrie 2011 – n. red.), când primul grup de fermieri va fi în Bucureşti”, a adăugat preşedintele FCBR.

Aşa cum anunţaseră încă de ieri cele două organizaţii afiliate la Federaţia Agrostar, circa 500 de crescători de bovine vor picheta sediul Ministerului Agriculturii în perioada 16-18 noiembrie 2011, între orele 11.00-13.00.

„E greu de ţinut lumea în frâu, noi vrem să limităm pichetarea la 300-400 de oameni, dar se pare că vor fi mai mulţi, deoarece crescătorii din toată ţara sunt extrem de nemulţumiţi”, a mai spus Claudiu Frânc.

...
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii